Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Σύντομα η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed - Σταδιακή η αύξηση επιτοκίων

Kaplan (Fed): Σύντομα η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed - Σταδιακή η αύξηση επιτοκίων
Η αμερικανική οικονομία είναι επαρκώς ισχυρή για να δικαιολογήσει μια αύξηση επιτοκίων της Fed «στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον»
Νέα αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ από την Federal Reserve προβλέπει στην προσεχή περίοδο ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Ντάλας, Robert Kaplan.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Kaplan δήλωσε την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, ότι η αμερικανική οικονομία είναι επαρκώς ισχυρή για να δικαιολογήσει μια αύξηση επιτοκίων της Fed «στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον».
Πάντως, ο ίδιος διευκρίνισε, ότι οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα είναι σταδιακές.
Για τον Kaplan, ο πληθωρισμός συνεχίζει να οδεύει προς τον καταστατικό στόχο 2% της Federal Reserve, ενώ παρά τα περιθώρια βελτίωσης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, η εκτιμώμενη ανάπτυξη κατά 2% της οικονομίας της το 2016 είναι πολύ πιθανό ότι θα ωθήσει το ποσοστό ανεργίας κάτω από το τρέχον 5%.
«Θέλουμε να καταστήσουμε τα επιτόκια 'κανονικά' και πάλι [normalise rates]», επεσήμανε ο ίδιος, για να τονίσει, ότι τα εμπόδια που παρουσιάζει η παγκόσμια ανάπτυξη «θέτουν όριο στο πόσο γρήγορα μπορούμε να το πράξουμε».
Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του San Francisco, John Williams, έκανε λόγο για περιθώριο δύο ή και τριών ακόμα αυξήσεων των επιτοκίων της Fed εντός του 2016, λόγω της συνεχιζόμενης ήπιας οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ και της χαμηλής ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης