Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Στα 115 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ θα εξασθενήσει το ιαπωνικό νόμισμα στο επόμενο 3μηνο

Danske Bank: Στα 115 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ θα εξασθενήσει το ιαπωνικό νόμισμα στο επόμενο 3μηνο
Θετικά θα υποδέχονταν την εξασθένηση του γιέν οι ιαπωνικοί πολυεθνικοί όμιλοι, που έχουν υποστεί τεράστιες συναλλαγματικές ζημίες από τον επαναπατρισμό κερδών
Στα 115 γιέν μπορεί να εξασθενήσει έναντι του δολαρίου ΗΠΑ το ιαπωνικό νόμισμα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την δανέζικη τράπεζα Danske Bank.
Η εξέλιξη θα ήταν ευπρόσδεκτη τόσο από την ιαπωνική κυβέρνηση, όσο και από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), που επανειλημμένα έχουν προειδοποιήσει ότι θα παρέμβουν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος αν διαρκέσει η μεγάλη ισχύς του γιέν και η περαιτέρω ενίσχυσή του.
Θετικά θα υποδέχονταν την εξασθένηση του γιέν και οι ιαπωνικοί πολυεθνικοί όμιλοι, που έχουν υποστεί τεράστιες συναλλαγματικές ζημίες από τον επαναπατρισμό των κερδών τους εκτός Ιαπωνίας, λόγω της όψιμης μεγάλης ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος.
Για την Danske Bank, την εξασθένηση του γιέν στο ερχόμενο τρίμηνο και πάλι στο πεδίο των 112-117 γιέν ανά δολάριο θα προκαλέσει ένα μείγμα δημοσιονομικής χαλάρωσης - περιλαμβανομένης μιας καθυστέρησης στην προγραμματισμένη αύξηση του ΦΠΑ - ποσοτικής χαλάρωσης και υπέρμετρης ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος την τελευταία περίοδο.
Η τράπεζα προβλέπει, ότι ένα δολάριο θα αξίζει 115 γιέν σε τρεις μήνες, ενώ σε μια περίοδο 6-12 μηνών η Danske Bank εκτιμά ότι τα αρνητικά επιτόκια στην Ιαπωνία θα οδηγήσουν σε αύξηση των εκροών επενδύσεων χαρτοφυλακίου από την Ιαπωνία λόγω της αναδιάρθρωσης των επενδύσων των συνταξιοδοτικών ταμείων και τελικά στην ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος στο επίπεδο των 116 γιέν ανά δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης