Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίαιες συγκρούσεις στο Παρίσι, στο πλαίσιο της πανεθνικής κινητοποίησης – Χρήση χημικών από την αστυνομία

Βίαιες συγκρούσεις στο Παρίσι, στο πλαίσιο της πανεθνικής κινητοποίησης – Χρήση χημικών από την αστυνομία
Η ατμόσφαιρα στο Παρίσι είναι αποπνικτική, με μερικούς ανθρώπους μάλιστα να έχουν λιποθυμήσει από αναπνευστικά προβλήματα
Βίαιες συγκρούσεις λαμβάνουν αυτή τη στιγμή χώρα στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς τα αίματα άναψαν στο πλαίσιο της πανεθνικής κινητοποίησης ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση, όταν κάποιοι από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και λοιπά αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών, προχωρώντας και σε συλλήψεις.
Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν επεκταθεί και στις πόλεις της γαλλικής επαρχίας, συμμετέχουν μεταξύ άλλων και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, την Air France, της συλλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων και τα διυλιστήρια.
Η ατμόσφαιρα στο Παρίσι είναι αποπνικτική, με μερικούς ανθρώπους μάλιστα να έχουν λιποθυμήσει από αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.
Η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία διότι από σήμερα θα εξεταστεί το επίμαχο νομοσχέδιο από τη Γερουσία, στην οποία την πλειοψηφία κατέχει η Δεξιά.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες, ωστόσο θα κορυφωθούν, εκτός από σήμερα, στις 23/6 και 28/6, τις ημέρες που αντίστοιχα ψηφίζεται το νομοσχέδιο από τη Γερουσία και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα «δημοψηφίσματος» που οργάνωσαν τα συνδικάτα.

Επεισόδια διαδηλωτών-αστυνομίας στη Γαλλία για τα εργασιακά







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης