Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euro 2016: Ποιες είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες εκτός γηπέδου, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ;

Euro 2016: Ποιες είναι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες εκτός γηπέδου, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ;
Η σχετική λίστα βασίζεται σε κριτήρια όπως την επιχειρηματική δραστηριότητα και την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες στη Γαλλία, με τα φαβορί και τα αουτσάιντερ για το τρόπαιο να επιβεβαιώνονται όσο εξελίσσεται το τουρνουά, ενώ δε λείπουν και οι εκπλήξεις, είτε αυτές είναι ευχάριστες είτε δυσάρεστες.
Ωστόσο, αρκετό ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πως θα μπορούσαν να κινηθούν οι αποδόσεις των χωρών εκτός αγωνιστικού χώρου, και πιο συγκεκριμένα, με κριτήριο την οικονομία της καθεμίας, βάσει της Παγκόσμιας Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για το 2015-16 που εξέδωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Συγκεκριμένα, με βάση τη σχετική λίστα, η οποία βασίζεται σε κριτήρια όπως την επιχειρηματική δραστηριότητα και την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας, πρωταθλήτρια του Euro θα αναδεικνυόταν η Ελβετία, η οποία κατέχει τη σχετική πρωτιά εδώ και επτά συναπτά έτη, έχοντας σημειώσει 5,8/7 μονάδες.
Στη δεύτερη θέση έρχεται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, σημειώνοντας 5,5/7 μονάδες, ποντάροντας σε μεγάλο βαθμό στις ιδιαιτέρως εξελιγμένες επιχειρήσεις της, καθώς και στη χρήση τελευταίας τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο ενός εκ των φαβορί του Euro τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.
Στην τρίτη θέση ισοβαθμούνε οι τρεις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετέχουν στη διοργάνωση (Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία) μαζί με τη Σουηδία, έχοντας από 5,4 μονάδες στις 7 έκαστη, ωστόσο μονάχα η Αγγλία βρίσκεται κοντά στις ποδοσφαιρικές προβλέψεις, οι οποίες την τοποθετούν στην πρώτη τετράδα του Euro.
Αντιθέτως, το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης (την οποία και φιλοξενεί), Γαλλία, δεν επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις, βάσει της Παγκόσμιας Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας, καθώς βρίσκεται μόλις μεταξύ της 7ης και της 9ης θέσης, με 5,1 από τις 7 πιθανές μονάδες, δεχόμενη πιέσεις από τη γενικότερη οικονομική αστάθεια που έχει παρασύρει τις χώρες της Ευρωζώνης.
Πλέον, μένει να φανεί εάν η Ελβετία θα πραγματοποιήσει την έκπληξη εντός γηπέδου, και θα διεκδικήσει και τα ποδοσφαιρικά σκήπτρα, εκτός από τα οικονομικά, ή εάν η Γερμανία θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της εντός και εκτός γηπέδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης