Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ, σε περίπτωση Brexit - Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις

Draghi: Έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ, σε περίπτωση Brexit - Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις
Η νομισματική ένωση είναι ακόμα μη ολοκληρωμένη και εύθραυστη, σύμφωνα με τον Mario Draghi
Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να δράσει, σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο αντίκτυπος μιας ενδεχόμενης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι η τράπεζα έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης για κάθε πιθανή εξέλιξη, στον απόηχο του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Παράλληλα, ο ευρωπαίος τραπεζίτης υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σχολιάζοντας πως αν και η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη εμφανίζει σημάδια τόνωσης από τις αρχές του 2016, εντούτοις η αβεβαιότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι καθοδικοί κίνδυνοι είναι σημαντικοί, λόγω της εύθραυστης παγκόσμιας οικονομίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Επιπλέον, ο Draghi έκανε λόγω για «χαμηλή δυναμική» του πληθωρισμού στην Ευρωζώνης, ενώ υπογράμμισε πως νέα μέτρα έχουν σχεδιαστεί.
«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να πετύχουμε τον στόχο μας», επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της ΕΚΤ, ενώ παρότρυνε σε λήψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ.
Σημείωσε, δε, πως το πρόγραμμα TLTRO2 μειώνει τα κόστη δανεισμού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, η νομισματική ένωση παραμένει ανολοκλήρωτη και εύθραυστη.
Ο M. Draghi διατύπωσε την εκτίμηση ότι χωρίς τα μέτρα της ΕΚΤ, τόσο ο πληθωρισμός, όσο και η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ήταν αισθητά πιο αναιμικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης