Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πιθανή πλέον μια μείωση - αντί αύξησης - των επιτοκίων της Fed τον Ιούλιο του 2016 λόγω του Brexit

Bloomberg: Πιθανή πλέον μια μείωση - αντί αύξησης - των επιτοκίων της Fed τον Ιούλιο του 2016 λόγω του Brexit
«Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed είναι πλέον μεγαλύτερες από αυτές για αύξηση»
Η ανατρεπτική ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit στο μοιραίο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνει εκ νέου την πιθανότητα μεταβολής των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ από την επιτροπή νομισματικής επιτροπής FOMC της Federal Reserve στην επόμενη συνεδρίασή της στις 26 και 27 Ιουλίου 2016.
Με μια διαφορά: Θα εξεταστεί η πιθανότητα μείωσης - και όχι αύξησης - αυτών.
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το Brexit ανατρέπει κάθε σχεδιασμό της Fed για τη σταδιακή αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων, εν μέσω της αναταραχής που αναμένεται να προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ε.Ε..
Σύμφωνα με το Bloomberg, η τιμολόγηση των προθεσμιακών συμβολαίων (futures) στην ομοσπονδιακή διατραπεζική αγορά (federal funds) αντιστοιχεί σε 10% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed τον ερχόμενο μήνα και σε μηδενική πιθανότητα αύξησης αυτών.
Στην ίδια βάση, το Bloomberg αναφέρει ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed είναι πλέον μεγαλύτερες από αυτές για αύξηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης