Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες συζητούν το Brexit και στη Γαλλία διαδηλώνουν - Μικροεπεισόδια και τουλάχιστον 27 προσαγωγές

Στις Βρυξέλλες συζητούν το Brexit και στη Γαλλία διαδηλώνουν - Μικροεπεισόδια και τουλάχιστον 27 προσαγωγές
Αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 5 Ιουλίου
Τη στιγμή που στις Βρυξέλλες συζητείται το Brexit, στη Γαλλία συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.
Είναι η ενδέκατη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους.
Στην πρωτεύουσα, περίπου 200 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και μασκοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση, εκτόξευσαν σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι από τους ταραξίες προσπάθησαν να καταστρέψουν μια στάση λεωφορείου.
Πριν ξεκινήσει η πορεία οι αρχές είχαν προχωρήσει ήδη σε 27 προσαγωγές.
Πάντως, ο γενικός γραμματέας της CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οργανωθούν νέες διαδηλώσεις στις 5 Ιουλίου, ενώ το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητείται ακόμη από το κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαδηλώσεις και διάφορες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Ρεν, το Στρασβούργο και τη Χάβρη. Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε σήμερα κλειστός –όπως είχε συμβεί και στις 14 Ιουνίου– καθώς το προσωπικό είχε κηρύξει απεργία. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν εξάλλου οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στην αποκομιδή των απορριμμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης