Διεθνή

Tarullo (Fed): Να μην αυξηθούν περαιτέρω τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου πριν την πειστική άνοδο του πληθωρισμού

Tarullo (Fed): Να μην αυξηθούν περαιτέρω τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου πριν την πειστική άνοδο του πληθωρισμού
Η ψήφος υπέρ του Brexit δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα επηρεάσει διάφορες μεγάλες οικονομίες, κάτι που θα διαφανεί μόνον μεσοπρόθεσμα
Δεν προκύπτει ανάγκη υπό τις υφιστάμενες συνθήκες να αυξηθούν περαιτέρω τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ, τουλάχιστον όχι μέχρι να υπάρξουν πειστικές αποδείξεις ότι ο αμερικανικός πληθωρισμός κινείται συστηματικά προς τον στόχο (περί του) 2% της Federal Reserve.
Αυτό επεσήμανε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 το ισχυρό μέλος του συμβουλίου διοικητών της Fed, Daniel Tarullo, σύμφωνα με τον οποίο δικαιολογείται μια ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση της κατάστασης από την κεντρική τράπεζα του δολαρίου, καθώς ο κόσμος ακόμα «χωνεύει» τις συνέπειες της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
«Θέλω να πειστώ σε μεγαλύτερο βαθμό ότι ο δομικός πληθωρισμός [στις ΗΠΑ] έχει διαμορφωθεί περί το 2%», όπως ανέφερε ο ίδιος σε εκδήλωση της εφημερίδος Wall Street Journal στην Ουάσινγκτον.
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτός τροφίμων και ενέργειας έχει αυξηθεί οριακά από το τέλος του 2015, όμως για τον Tarullo η βελτίωσή του δεν είναι πειστικά μη αναστρέψιμη.
Εξ ίσου σημαντικό θεωρεί ο ίδιος το γεγονός, ότι η ψήφος υπέρ του Brexit δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα επηρεάσει διάφορες μεγάλες οικονομίες, κάτι που θα διαφανεί μόνον μεσοπρόθεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την κορύφωση των αντιδράσεων των αγορών απέναντι στις οικονομικές συνέπειες που εκτιμάται ότι θα έχει το Brexit, ο Tarullo πιστεύει ότι η επιστροφή στην ομαλότητα θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και όχι σε μια στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης