Τελευταία Νέα
Διεθνή

D. Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η Fed «χρησιμοποίησε» το Brexit για να μην αυξήσει τα επιτόκια

D. Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η Fed «χρησιμοποίησε» το Brexit για να μην αυξήσει τα επιτόκια
«Θα είμαστε “κολλημένοι” στο καθεστώς χαμηλών επιτοκίων της Fed σίγουρα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και ίσως έως τα μέσα του 2017»
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει βλέψεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Dennis Gartman.
Ειδικότερα, ο κ. Gartman, σε δηλώσεις του στο CNBC, εξέφρασε την άποψη ότι η FOMC «χρησιμοποιεί» ως μία καλή αφορμή το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, προκείμενου να μην προβεί σε καμία παρέμβαση στη νομισματική πολιτική.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Fed θα προβεί στην τακτική «lower for longer» τους επόμενους μήνες, κρατώντας έτσι σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια.
«Υπάρχει μια έλλειψη αποφασιστικότητας εκ μέρους των φορέων χάραξης νομισματικής πολιτικής.
Κινούμαστε προς τα εμπρός με αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης.
Νομίζω ότι θα είμαστε “κολλημένοι” στο καθεστώς χαμηλών επιτοκίων της Fed για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και ίσως έως τα μέσα του 2017», υποστήριξε. 
Θυμίζουμε πως μετά την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015, η Τράπεζα δεν έχει προβεί σε παρόμοια κίνηση εξαιτίας των ανησυχιών για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ αλλά, κυρίως, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει το επικείμενο Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης