Διεθνή

Mester (Fed): Σε γερές βάσεις η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ - Αυξήθηκε η αβεβαιότητα λόγω Brexit

Mester (Fed): Σε γερές βάσεις η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ - Αυξήθηκε η αβεβαιότητα λόγω Brexit
Η Federal Reserve διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για να αποτιμήσει τις συνέπειες που θα έχει το Brexit στην αμερικανική οικονομική ανάπτυξη, προτού αποφασίσει νέα αύξηση επιτοκίων
Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ εδράζεται σε γερές βάσεις, όμως το Brexit αύξησε την αβεβαιότητα περί των προοπτικών της, όπως επεσήμανε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 σε συνέντευξή της στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ) η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Κλίβελαντ, Loretta Mester.
Για την ίδια, η Federal Reserve διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για να αποτιμήσει τις συνέπειες που θα έχει το Brexit στην αμερικανική οικονομική ανάπτυξη, προτού αποφασίσει την επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ.
«Έχω υπάρξει μια από τις περισσότερο ένθερμες υποστηρίκτριες των θετικών προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ και συνεχίζω να το πιστεύω. Όμως, πλέον συμπεριλαμβάνω υπ' όψιν μου την αυξημένη αβεβαιότητα», τόνισε η Mester, μια κατάσταση που μπορεί να μεταβάλλει τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις της Fed για σταδιακά υψηλότερα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης