Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζακστάν: 3 νεκροί αστυνομικοί και 1 πολίτης σε νέα τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Αλμάτι

Καζακστάν: 3 νεκροί αστυνομικοί και 1 πολίτης σε νέα τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Αλμάτι
Μέχρι στιγμής ένα άτομο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει σχέση με την εν λόγω επίθεση έχει συλληφθεί
(upd) Τουλάχιστον τρεις νεκροί αστυνομικοί, καθώς και δύο ακόμη τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα σήμερα (18/7) το πρώι στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, όταν δύο ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας, τραυματίζοντας παράλληλα θανάσιμα και έναν πολίτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η επίθεση έλαβε χώρα από δύο ένοπλους άνδρες οι οποίος άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, έξω από αστυνομικό τμήμα της περιοχής, την ίδια στιγμή που αυτόπτες μάρτυρες εκτιμούσαν ότι «πρόκειται για οπαδούς του μη παραδοσιακού Ισλάμ».
Μέχρι στιγμής ο ένας εκ των δραστών έχει συλληφθεί, ωστόσο η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την αιματηρή επίθεση.
Παράλληλα, οι αρχές ανέφεραν ότι, πέραν των αστυνομικών, τη ζωή του έχασε και ένας πολίτης, τον οποίο οι δράστες πυροβόλησαν καθώς προσπαθούσαν να διαρήξουν ένα αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουν.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, το Καζακστάν είχε υποστεί μία ακόμα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στην πόλη Ακτόμπε, όπου ομάδα οπαδών του Ισλαμικού Κράτους είχε αφαιρέσει τη ζωή επτά μελών των αρχών ασφαλείας.
Το θάνατο των αστυνομικών επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, αποφεύγοντας παράλληλα να διευκρινήσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της επίθεσης, καθώς και να δώσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συλληφθέντος.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης