Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίφθηκε η έφεση της Ρώσικης Ομοσπονδίας από το CAS - Οριστικά εκτός Ρίο 68 αθλητές στίβου

Απορρίφθηκε η έφεση της Ρώσικης Ομοσπονδίας από το CAS - Οριστικά εκτός Ρίο 68 αθλητές στίβου
Το CAS επικύρωσε την απαγόρευση που επιβλήθηκε στους ρώσους αθλητές από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, λόγω καταγγελιών για μαζικό ντόπινγκ
Την απόρριψη της έφεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), οριστικοποιώντας ουσιαστικά τον αποκλεισμό συνολικό 68 ρώσων αθλητών στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Με αυτόν τον τρόπο, το CAS επικύρωσε την απαγόρευση που επιβλήθηκε στους ρώσους αθλητές από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, μετά από επανειλημμένες καταγγελίες που υπήρξαν για μαζικό ντόπινγκ των εν λόγω αθλητών, με την συγκάλυψη μάλιστα της εγχώριας ομοσπονδίας.
«Το CAS απορρίπτει τους ισχυρισμούς/προσφυγή της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας και των 68 ρώσων αθλητών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει μόνο στην αθλήτρια Darya Klishina να αγωνιστεί στο Ρίο.
Να σημειώσουμε ότι παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει και κατά ρώσων αθλητών στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι το 2014, ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων κρίθηκαν τότε αρνητικά.
Μέσω δηλώσεών του που πραγματοποίησε την Τρίτη (19/7), ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό των αθλητών, δηλώνοντας πως ίσως αυτή η κίνηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελέσει το «σχίσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης