Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη ανατροπή της ΔΟΕ - Δεν αποκλείει τη ρωσική ομάδα από το Ρίο - Το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες αθλημάτων

Απίστευτη ανατροπή της ΔΟΕ - Δεν αποκλείει τη ρωσική ομάδα από το Ρίο - Το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες αθλημάτων
Είχε αποδειχθεί ότι  χορήγηση αναβολικών σε αθλητές ήταν γνωστή από τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα βοήθησε και στην συγκάληψη των γεγονότων 
(Upd2) Μια απίστευτη ανατροπή βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τον αποκλεισμό ή όχι των Ρώσων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο.
Σύμφωνα με την ιταλική Gazzeta dello Sport, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε να μην τιμωρήσει ολόκληρη τη ρωσική αποστολή, μετά από τα κρούσματα ντόπινγκ που εντοπίστηκαν, αλλά να αποφασίσουν οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες των αθλημάτων για το αν θα πρέπει να τιμωρηθούν οι Ρώσοι αθλητές.
Ωστόσο σε σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, αποφασίστηκε να μην υπάρξει συνολική τιμωρία, δίνοντας την δυνατότητα στην κάθε Ομοσπονδία να τιμωρήσει τους αθλητές από την χώρα αυτή, όπως έχει κάνει ήδη η IAAF με την αποστολή του στίβου.
Το επόμενο βήμα, έως την ολυμπιάδα του Ρίο, είναι οι απόφαση των Ομοσπονδιών για το μέλλον των ρωσων αθλητών ενώ σε αυτούς που θα λάβουν το πράσινο φώς σε περίπτωση θετικής απάντησης δεν θα είναι οι Ρώσοι αθλητές που είχαν πιαστεί θετικοί σε ελέγχους σε οποιοδήποτε σπορ, ενώ αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Επιτροπή ετοιμάζει απόφαση για αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από τους Αγώνες του Ρίο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Daily Mail, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από την Επιτροπή.
Η αποστολή της Μόσχας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας περιλαμβάνει συνολικά 387 αθλητές.
Η κόντρα μεταξύ της Ρωσίας και των αθλητικών ομοσπονδιών έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα θετικά δείγματα doping για Ρώσους αθλητές.
Στην αρχή αποκλείστηκαν από τους Αγώνες του Ρίο οι αθλητές στίβου που εμπλέκονταν, με την Επιτροπή να αφήνει ένα «παραθυράκι» για συμμετοχή σε όσους αθλητές στίβου δεν είχαν βγει θετικοί στον έλεγχο doping.
Ωστόσο, στη συνέχεια απεδείχθη ότι η όλη χορήγηση αναβολικών σε αθλητές ήταν γνωστή από τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα βοήθησε και στην συγκάληψη των γεγονότων.
Αυτό αποδείχθη για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi το 2014, όταν φάνηκε ότι πολλοί Ρώσοι αθλητές, αν και ήταν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, έδειξαν αρνητικά επίσημα αποτελέσματα.
Το Εργαστήριο του Σότσι λειτουργεί μια μοναδική μεθοδολογία πάνω στο δείγμα, επιτρέποντας τελικά Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σύμφωνα με την έκθεση της Wada, το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας κατεύθυνε, έλεγξε και επέβλεψε την χειραγώγηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων αθλητή ή την εναλλαγή του δείγματος, με την ενεργό συμμετοχή και τη βοήθεια της FSB (ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας).
Η αντίδραση του Προέδρου Vladimir Putin ήταν άμεση, με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας να προειδοποιεί για οριστικό «σχίσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές.
(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 24 ιουλίου 2016 14:44)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης