Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά επιτροπής FOMC της Fed: Νέα αύξηση επιτοκίων μόνο μετά από περισσότερα ευνοϊκά στοιχεία για τις ΗΠΑ

Πρακτικά επιτροπής FOMC της Fed: Νέα αύξηση επιτοκίων μόνο μετά από περισσότερα ευνοϊκά στοιχεία για τις ΗΠΑ
Μια μειοψηφία μελών της επιτροπής FOMC επιζητούσε την αμεσότερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Υπέρ της αναμονής για περισσότερα ευνοϊκά στοιχεία προόδου της αμερικανικής οικονομίας και ανάπτυξης πριν την επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ τάχθηκαν τα περισσότερα από τα 10 μέλη της περίφημης επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC της Federal Reserve στην τελευταία τους συνεδρίαση (26-27 Ιουλίου 2016), σύμφωνα με τα πρακτικά της που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ως είχε προγραμματιστεί.
Πάντως, μια μειοψηφία μελών της FOMC επιζητούσε την αμεσότερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, κρίνοντας ώριμες τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ για κάτι τέτοιο.
Σε γενικές γραμμές, τα μέλη της επιτροπής εκτίμησαν ως θετική την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, ενώ αρκετοί εξ αυτών θεώρησαν ότι ενδεχόμενη επιβράδυνση στο ρυθμό των νέων προσλήψεων θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Αρκετά από τα μέλη της FOMC εξέφρασαν την αγωνία τους, ότι τα ιδιαίτερα χαμηλά αμερικανικά επιτόκια δεν αποκλείεται να πλήξουν τη χρηματο-οικονομική σταθερότητα.
Επισημαίνεται, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της FOMC συμμετείχαν χωρίς δικαίωμα ψήφου επτά - επιπλέον των 10 μελών - αξιωματούχοι από περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης