Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τα 3 στοιχεία που δείχνουν ότι το ράλι των αμερικανικών αγορών έχει φτάσει στο τέλος του

tags :
CNBC: Τα 3 στοιχεία που δείχνουν ότι το ράλι των αμερικανικών αγορών έχει φτάσει στο τέλος του
Οι επενδυτές γίνονται όλο και απαισιόδοξοι, σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα των αγορών
Το πολλών εβδομάδων ράλι στο οποίοι επιδίδονται οι αμερικανικοί δείκτες έχει φτάσει στο τέλος του, υποστηρίζουν στο CNBC διάφοροι στρατηγικοί αναλυτές, μετά και τα συνεχόμενα κέρδη που καταγράφει η Wall Street από τον Ιούλιο.
«Μεσοπρόθεσμα, ένας από τους λόγους που αυξάνουν την άξια των χρηματιστηριακών δεικτών είναι η πεποίθηση των επενδυτών ότι εισέρχονται σε μία περίοδο κέρδους.
Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται για τους επόμενους δύο μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Brian Nick της TIAA Investments, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν θα συνεχιστεί το άνευ προηγουμένου ράλι των αγορών στις ΗΠΑ.
Δεύτερον, οι επενδυτές γίνονται όλο και απαισιόδοξοι, σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα των αγορών.
Ενδεικτικά, η έρευνα της Investors Intelligence που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα (8-14/8), έδειξε πως το ποσοστό των bullish επενδυτών βρίσκεται στο 56,2%.
«Όταν πάνω από το 55% των επενδυτών είναι απαισιόδοξο, αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου στις αγορές», αναφέρει ο John Gray της Investors Intelligence.
Τέλος, ένα ακόμη αποθαρρυντικό σημάδι για την ανοδική πορεία των αμερικανικών δεικτών είναι και το μεγάλο εύρος στο οποίο διαπραγματεύονται οι αγορές...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης