Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Schiff: Όπως και το Obamacare, έτσι και η πολιτική που ακολούθησε η Fed θα αποτύχει

Peter Schiff: Όπως και το Obamacare, έτσι και η πολιτική που ακολούθησε η Fed θα αποτύχει
Ο κ.Schiff έχει προβλέψει πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής μέσα στο τρέχον έτος
Η πολιτική των σταθερά χαμηλών που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve) είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος, Peter Schiff.
«Η πολιτική τόνωσης της Fed θα αποτύχει, όπως και το πρόγραμμα Υγείας (Obamacare) του Προέδρου Barack Obama.
Είναι μια καταστροφική κρυψώνα η οποία βρίσκεται σε κοινή θέα», ανέφερε στο CNBC ο κ.Schiff.
Το Obamacare, αν και ξεκίνησε ως κάτι πολύ θετικό, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ορισμένες εταιρείες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των αυξημένων εργοδοτικών εισφορών, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, κάτι που είχε προβλεφθεί από πολλούς αναλυτές.
Σε ό,τι αφορά την Fed, μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ακολούθησε μία παρατεταμένη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης (τρία απανωτά προγράμματα), κρατώντας σε πού χαμηλό επίπεδο τα επιτόκια και ξεκινώντας ένα μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το οποίο έληξε τον Οκτώβριο του 2014.
Ως αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικοί δείκτες έχουν αυξήσει την αξία τους κατά 225% από τα ιστορικά χαμηλά του Μαρτίου 2009, η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει προβληματική, με χαμηλά επίπεδα ανάπτυξης και ασθενή πληθωρισμό.
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Schiff έχει προβλέψει πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής μέσα στο τρέχον έτος, με τις εξελίξεις προς το παρόν να τον δικαιώνουν…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης