Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων λόγω επερχόμενης ομιλίας Yellen

Ήπια εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων λόγω επερχόμενης ομιλίας Yellen
Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα εξασθένησε μέχρι τα 1,13554 δολάρια, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος διολίσθησε μέχρι τα 99,941 γιέν
Εξασθενημένο διαπραγματεύεται στη διεθνή αγορά συναλλάγματος το δολάριο ΗΠΑ έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, καθώς οι επενδυτές συναλλάγματος επέστρεψαν στην αβεβαιότητα αναφορικά με την προσεχή πορεία των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve.
Το δολάριο είχε πραγματοποιήσει κέρδη τις τελευταίες ημέρες, επωφελούμενο από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed - και πρώην κεντρικού τραπεζίτη του Ισραήλ - Stanley Fischer, ότι η κεντρική τράπεζα του δολαρίου ΗΠΑ πλησιάζει στην επίτευξη των στόχων πληθωρισμού και απασχόλησης που έχει θέσει, τροφοδοτώντας νέα σενάρια περί δήθεν επικείμενης αύξησης των επιτοκίων της Fed.
Σήμερα η αγορά άφησε στο περιθώριο τις αισιόδοξες προβλέψεις Fischer, προσβλέποντας στην επικείμενη ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen, στην ετήσια σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών του κόσμου στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδος.
Οι επενδυτές θέλουν να συγκρίνουν τη στάση του Fischer και της Yellen, για να κατανοήσουν καλύτερα αν όντως η Fed οδεύει σύντομα προς την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της.
Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα εξασθένησε μέχρι τα 1,13554 δολάρια, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος διολίσθησε μέχρι τα 99,941 γιέν.
Το αμερικανικό νόμισμα διακυμάνθηκε έναντι της πολύπαθης βρετανικής στερλίνας μεταξύ 1,31282 και 1,32114 δολαρίων, ενώ έναντι του ελβετικού νομίσματος έλαβε τιμές μεταξύ 0,95935 και 0,96329 φράγκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης