Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Εγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στις Βρυξέλλες

tags :
Βέλγιο: Εγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στις Βρυξέλλες
Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών
(upd) Στην εκτίμηση ότι η επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών στα περίχωρα των Βρυξελλών ήταν εγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια καταλήγουν οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου.
«Δεν υπήρχε κανείς στο Ινστιτούτο την ώρα της επίθεσης.
Η έκρηξη είναι απόρροια εγκληματικής ενέργειας.
Έχει στηθεί ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων» τόνισε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Αρχικά το τηλεοπτικό κανάλι RTL μετέδωσε ότι η επίθεση έγινε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα όταν ένα αυτοκίνητο παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας και άγνωστος ή άγνωστοι πυροδότησαν μια βόμβα, έξω από τα εργαστήρια προκαλώντας φωτιά.
Ωστόσο, οι Αρχές του Βελγίου αν και δεν αμφισβητούν ότι έγινε έκρηξη, εκτιμούν ότι ενδεχομένως αυτή προκλήθηκε από εμπρησμό και όχι από βόμβα.
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε βόμβα» τόνισε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, την ώρα που αμφισβητείται ακόμα και το κατά πόσο οι δράστες εμβόλισαν με όχημα τις μπάρες ασφαλείας για να προσεγγίσουν το Ινστιτούτο.
Από την πλευρά του ο Pierre Meys εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε ότι η έκρηξη ήταν εξαιρετικά ισχυρή και ότι αυτή δεν προκλήθηκε τυχαία.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.
Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο αποτελεί τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης και είναι από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς που συνεργάζονται με τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές στις έρευνές τους.
Οι Βρυξέλες τελούν υπό αυξημένη επιφυλακή ύστερα από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Απριλίου στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 28 Αυγούστου 08:23)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης