Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Apigee Corp - Πως διαμορφώνεται η νέα ψηφιακή αγορά

tags :
Η Google εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Apigee Corp - Πως διαμορφώνεται η νέα ψηφιακή αγορά
H συμφωνία έκλεισε στα 625 εκατομμύρια δολάρια, όμως το όφελος γαι την Google αναμένεται τεράστιο 
Την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Apigee Corp εξαγοράζει η Google σε μια συμφωνία ύψους 625 εκατ. δολαρίων, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός επιδιώκει να βελτιώσει τη θέση του στον χώρο των cloud υπηρεσιών.
Αντικείμενο της εταιρείας είναι η δημιουργία λογισμικού που βοηθά τις ψηφιακές υπηρεσίες εταιρειών να αλληλεπιδρούν με εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από πελάτες και συνεργάτες.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι τεράστιας σημασίας για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τη μετάβαση στο cloud, δήλωσε η Daine Green, επικεφαλής του τμήματος cloud computing της Google, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «ηγέτη» στον τομέα αυτόν.
Η Apigee ειδικεύεται στη διαχείριση ΑΡΙ (application programming interfaces), που είναι τα «κανάλια» μέσω των οποίων οι ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται όταν μια εταιρεία καταχωρεί, παραδείγματος χάρη, την αγορά ενός πελάτη, ή κάνει παραγγελία σε έναν προμηθευτή.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Google θα πληρώσει στους μετόχους της Apigee 17,40 δολάρια για κάθε μετοχή.
Μεταξύ των πελατών της εταιρείας, που εισήχθη στο χρηματιστήριο τον περσινό Απρίλιο, βρίσκονται οι AT&T, η Burberry Group, η Vodafone Group και η Παγκόσμια Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης