Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το εθνικιστικό κόμμα AfD απειλεί την παντοδυναμία της Merkel και στις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο

CNBC: Το εθνικιστικό κόμμα AfD απειλεί την παντοδυναμία της Merkel και στις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο
Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από μια ακόμη νίκη του AfD θα αυξήσουν περαιτέρω την πίεση προς την Merkel
Μια δύσκολη περίοδο διανύει το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Merkel, ενόψει των τοπικών εκλογών την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2016 στο κρατίδιο του Βερολίνου, καθώς όπως όλα δείχνουν οι απώλειές του θα είναι κι αυτή τη φορά σημαντικές.
Σύμφωνα με το CNBC, το εθνικιστικό AfD (η Εναλλακτική για τη Γερμανία) αναμένεται να βγει κερδισμένο και σε αυτή την κρίσιμη για την καγκελάριο περιφέρεια από τις κάλπες καθώς όπως φαίνεται το AfD έχει καταφέρει ότι δεν κατάφεραν τα τελευταία χρόνια τα παραδοσιακά κόμματα της αντιπολίτευσης. Να απειλήσουν την παντοδυναμία της Merkel,
Η υποστήριξη προς τους Χριστιανοδημοκράτες του CDU βρίσκεται σε κάμψη εξαιτίας της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων στο μεταναστευτικό, που υιοθέτησε η καγκελάριος, την ώρα που το 2015 στη Γερμανία σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.
Αποτέλεσμα αυτή της δυσαρέσκειας της γερμανικής κοινωνίας ήταν η τρίτη θέση που κατέλαβε το CDU, πίσω από το AfD, στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου.
"Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν από μια ακόμη δυνατή εκλογική απόδοση του AfD, θα αυξήσουν περαιτέρω την πίεση στην Merkel", αναφέρει σε έκθεση της η εταιρία πολιτικών αναλύσεων Teneo Intelligence.
Μάλιστα η ίδια έκθεση κάνει λόγο ότι αν στις εκλογές της Κυριακής το CDU υποστεί ξανά απώλειες, αυτό θα ωθήσει το "αδερφό" του κόμμα, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU) να απαιτήσει εκ νέου, να μπουν όρια στον αριθμό των προσφύγων που θα μπορούν να μεταβούν στη Γερμανία.
Μόνο πέρσι, με απόφαση της καγκελαρίου, πέρασαν στη Γερμανία 1.139.000 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.
Από την πλευρά του το CSU, σύμφωνα με το Teneo Intelligence, έχει δύο στόχους:
Να διατηρήσει περιορισμένο το AfD, και παράλληλα να χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να πιέζει το CDU σε ζητήματα οικονομίας και ασφάλειας. Το επόμενο σημείο καμπής στις σχέσεις των δύο κομμάτων θα είναι τον Δεκέμβριο, στο συνέδριο του CDU, όπου θα δούμε αν το CSU υποστηρίξει ή όχι την υποψηφιότητα της Merkel για τις εκλογές του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης