Τελευταία Νέα
Διεθνή

Canikli: Η απόφαση της Moody’s δε θα πλήξει την οικονομία της Τουρκίας

Canikli: Η απόφαση της Moody’s δε θα πλήξει την οικονομία της Τουρκίας
Η τουρκική οικονομία έχει γνωρίσει και χειρότερες περιόδους, σημείωσε με νόημα
Οι ενδείξεις που έχουμε είναι πως η απόφαση της Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας δεν επηρεάζουν την οικονομία της χώρας, ανέφερε σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nurettin Canikli, μιλώντας σε τουρκικό, ιδιωτικό κανάλι.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως τόσο τα μακροοικονομικά δεδομένα, όσο και οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις στην αγορά δείχνουν πως η απόφαση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης δεν έχει προκαλέσει αναταραχή.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας κατέστησε σαφές πως η τουρκική κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη μέτρων, σε απάντηση στην υποβάθμιση της Moody’s.
«Δεν έχουμε σχεδιάσει συγκεκριμένες κινήσεις για να αντιστρέψουμε την απόφαση», σημείωσε, προσθέτοντας πως «βασικά, η ίδια η Moody’s στην έκθεσή της εξηγεί πως η Τουρκία έχει μια ισχυρή οικονομική δομή και μια ασφαλή δημοσιονομική πολιτική».
«Είναι εξαιρετικά ακατανόητη η απόφαση για υποβάθμιση, μετά από αυτή την παραδοχή», ανέφερε με νόημα ο τούρκος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον Canikli, το πιο σημαντικό για την Τουρκία είναι να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική και την ισχυρή οικονομική δομή της στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα.
Η τουρκική οικονομία έχει γνωρίσει και χειρότερες περιόδους, σημείωσε με νόημα.
«Οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ήταν πολύ πιο σημαντικές από τις δυσκολίες που έπονται μιας υποβάθμισης από τη Moody’s», τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης