Τελευταία Νέα
Διεθνή

Capital Economics: Αν ο Trump κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, η Yellen θα παραιτηθεί

Capital Economics: Αν ο Trump κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, η Yellen θα παραιτηθεί
«Είναι δύσκολο να συνεχίσει στη θέση της μέχρι τη λήξη της θητεία της, στις αρχές του 2018»
Αν ο Donald Trump είναι ο νικητής στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τότε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) ίσως παραιτηθεί, υποστηρίζει ο Paul Ashworth, οικονομολόγος της εδρεύουσας στο Λονδίνο Capital Economics.
«Αν ο Donald Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα η Janet Yellen να παραιτηθεί σχεδόν αμέσως, ίσως ακόμη και πριν τη συνεδρίαση της Fed στα μέσα Δεκεμβρίου.
Είναι δύσκολο να συνεχίσει στη θέση της μέχρι τη λήξη της θητεία της, στις αρχές του 2018», αναφέρει σε σημείωμα ο αναλυτής.
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πολλάκις κατηγορήσει την κ.Yellen για την νομισματική πολιτική χαμηλών επιτοκίων που ακολουθεί η Τράπεζα, τονίζοντας πως βοηθά στη δημιουργία «φούσκας».
Μάλιστα, έχει χαρακτηρίσει την Fed και «πολιτικά υποκινούμενη», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εξυπηρετεί τις πολιτικές του Barack Obama.
Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα είχε παραγραμματίσει τέσσερις σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016, ωστόσο, κυρίως λόγω του Brexit, δεν έχει προχωρήσει ούτε σε μία.
Οι επενδυτές πλέον εκφράζουν την πεποίθηση ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ ίσως έρθει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2016. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης