Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Σχεδιάζει την περικοπή 5.800 θέσεων εργασίας σε Βέλγιο και Ολλανδία

tags :
ING: Σχεδιάζει την περικοπή 5.800 θέσεων εργασίας σε Βέλγιο και Ολλανδία
Στόχος είναι η μείωση ετήσιων εξόδων κατά 900 εκατ. ευρώ
Την περικοπή περίπου 5.800 θέσεων εργασίας σε Βέλγιο και Ολλανδία μέσα στα επόμενα πέντε έτη ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (3/10) ότι σχεδιάζει η ING Groep, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της, καθώς η ολλανδική τράπεζα επιταχύνει την ψηφιακή μετατροπή της.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, μέσω των απολύσεων, η ολλανδική τράπεζα στοχεύει στην μείωση ετήσιων εξόδων κατά 900 εκατ. ευρώ, επενδύοντας παράλληλα περίπου 800 εκατ. ευρώ στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογία.
Να σημειώσουμε ότι από τις 5.800 θέσεις εργασίας που θα μειωθούν, οι 2.300 θα αφορούν τον Ολλανδία και οι 3.500 το Βέλγιο, ενώ συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν περί τα 7.000 άτομα συνολικά.
Η εν λόγω κίνηση ήταν αναμενόμενη, καθώς είχε προαναγγελθεί στο παρελθόν από τον CEO της τράπεζας, Ralph Hamers, ο οποίος στοχεύει στις μεγαλύτερες επενδύσεις προς την χρηματοοικονομική τεχνολογία, καθώς και την επέκταση της τράπεζας και στις επιχειρήσεις εκτός της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι η ING δεν αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές κυρώσεις, όπως ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της, ωστόσο τα χαμηλά επιτόκια και οι ρυθμιστικές απαιτήσεις της ασκούνε πιέσεις ώστε να μειώσει τα έξοδά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης