Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 339 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Matthew στην Αϊτή – Χτυπά τις ΗΠΑ

Στους 339 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Matthew στην Αϊτή – Χτυπά τις ΗΠΑ
Πλησιάζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 215 χλμ/ώρα
Τουλάχιστον 339 νεκρούς άφησε στην Αϊτή ο τυφώνας Matthew, η ισχυρότερη καταιγίδα που πλήττει την Καραϊβική εδώ και χρόνια, η οποία πλησιάζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 215 χλμ/ώρα.
Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.
Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Matthew και από τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.
Ο τυφώνας Μάθιου, η ισχυρότερη θύελλα της Καραϊβικής την τελευταία δεκαετία σχεδόν, τάραξε τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων και ανάγκασε εργοστάσια ραφιναρίσματος ζαχαροκάλαμου και παραγωγούς χυμού πορτοκαλιών να κλείσουν καθώς συνέχισε την καταστροφική πορεία του στη νοτιοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών χθες.
Πλέον ο τυφώνας κινείται προς τη Φλόριντα με αποτέλεσμα πολλά εργοστάσια και εταιρείες να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα βαμβακιού κινδυνεύουν στις πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας.
Το ισχυρότερο πλήγμα ωστόσο το δέχθηκε η Αϊτή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πόλεις με κατεστραμμένο το 80% των σπιτιών του και δεκάδες χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια.
Όπως αναφέρεται, οι περισσότεροι θάνατοι στην Αϊτή προκλήθηκαν σε πόλεις και χωριά όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων πολλοί άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από πεσμένα δέντρα, πλημμυρισμένα ποτάμια αλλά και αντικείμενα που εκτόξευαν οι ριπές του ανέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης