Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υποβαθμίστηκε ο Matthew σε τυφώνα κατηγορίας 1, καθώς πλησιάζει τη Ν. Καρολίνα

Reuters: Υποβαθμίστηκε ο Matthew σε τυφώνα κατηγορίας 1, καθώς πλησιάζει τη Ν. Καρολίνα
Οι άνεμοι από τον τυφώνα έχουν ταχύτητα 85 μίλια (140 χιλιόμετρα) την ώρα
Ο Μatthew, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε σε περίπου 900 ανθρώπους υποβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 1 το Σάββατο 8/10, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο τυφώνας βρίσκεται περίπου 20 μίλια (35 χιλιόμετρα) νότια, νοτιανατολικά του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, καθώς κινείται με 12 μίλια (19 χιλιόμετρα) την ώρα προς τα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι από τον τυφώνα φτάνουν τα 85 μίλια (140 χιλιόμετρα) την ώρα.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μετά την καταμέτρηση της Παρασκευής 7/10 στην Αϊτή ήταν 877, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι και η χολέρα απειλεί να αφαιρέσει ακόμα περισσότερες ζωές.
Πιο αναλυτικά 175 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε ορεινά χωριά, εκ των οποίων 86 στο αγροτικό χωριό Chantal.
Στην πόλη Αnse - d' Hainault έχασαν τη ζωή του από τη χολέρα, που δεν υπήρχε στην Aϊτή μέχρι τον σεισμό του 2010.
Άλλες 17 περιπτώσεις χολέρας αναφέρθηκαν στις Chardonnieres στη νότια ακτή.
Και αναμένεται να αυξηθούν εξαιτίας των πλημμυρών και του στάσιμου νερού, αλλά και των βροχοπτώσεων μέχρι τις αρχές του 2017, όπως εκτιμά ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας.
Αν και ο επίσημος απολογισμός είναι 877 νεκροί, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας που δεν ανακοινώνει θανάτους αν δεν τους διαπιστώσει ιδιοίς όμμασι, αναφέρει ότι 271 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Matthew που χτύπησε τη δυτική ακτή την Τρίτη 4/10 με ταχύτητα 145 μίλια (233 χιλιόμετρα) την ώρα και με σφοδρή βροχή.
Χωρίς καταφύγιο έχουν μείνει 61.500 άνθρωποι.
Ο Μatthew έβγαλε κυριολεκτικά τη θάλασσα πάνω σε παράκτια χωριά με τα οποία δεν είναι δυνατή η επικοινωνία, ενώ ήταν τυφώνας κατηγορίας 4 πριν υποβαθμιστεί, κινούμενος βόρεια προς της Φλόριντα.
Κάτοικοι που έχασαν τα πάντα, προσπαθούσαν τουλάχιστον να προμηθευτούν λίγα λαχανικά από την αγορά της πρωτεύουσας Πορτ Ο' Πρενς όταν άνοιξαν οι δρόμοι.
"Όλα τα σπίτια μας καταστράφηκαν, αυτό είναι το μόνο που μας απέμεινε" είπε ένας από αυτούς στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης