Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπό αναθεώρηση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank

Reuters: Υπό αναθεώρηση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank
Ο Cryan προωθεί, σύμφωνα με πηγή του Reuters, την εντατικοποίηση των αλλαγών, ενώ δεν αποκλείονται και πιο δραματικές αποφάσεις
Υπό την απειλή ενός προστίμου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, η διοίκηση της Deutsche Bank επανεξετάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, το οποίο είχε ανακοινωθεί έναν περίπου χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με πηγές, με καλή γνώση του ζητήματος, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει σημεία του σχεδίου που δεν έχουν αποδώσει τα βέλτιστα ή όσα η διοίκηση ήλπιζε.
Στόχος του σχεδίου, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, όταν στο τιμόνι της τράπεζας βρέθηκε ο John Cryan, αποσκοπεί να μειώσει τα λειτουργικά κόστη, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας, τα γενικά έξοδα, αλλά και πουλώντας κάποιους μη δομικούς βραχίονες του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Γερμανίας.
Το σχέδιο έχει υποαποδόσει, με τον αριθμό των εργαζομένων να παραμένει εν πολλοίς ίδιος και το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας να μην έχει αποσαφηνιστεί.
Ως αποτέλεσμα αυτή της… «αποτυχίας», η διοίκηση της τράπεζας αναγκάζεται να αναζητήσει τρόπους για την επιτάχυνση των αλλαγών.
«Θα υπάρξουν κάποιες προσαρμογές, οι οποίες θα αποφασίσουν το πιθανότερο εντός του τρέχοντος τριμήνου», ανέφερε μία πηγή, προσθέτοντας πως «οι προσαρμογές θα “χτυπήσουν” τμήματα του Ομίλου που δεν αποδίδουν κέρδη».
Σύμφωνα με άλλη πηγή, «θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση των θέσεων εργασίας», πέραν των 9.000 θέσεων, βάσει του αρχικού σχεδίου, ωστόσο, όπως τονίστηκε, το γεγονός πως το υψηλό κόστος των αποζημιώσεων, σε συνδυασμό με τον φόβο απώλειας πελατών, κάνει την τράπεζα να διστάζει να απολύσει πάρα πολλούς εργαζομένους.
Άλλος ένας πυλώνας του σχεδίου της Deutsche Bank που έχει απογοητεύσει, ως προς την πρόοδο και τα αποτελέσματά του, είναι η πώληση μη κερδοφόρων ή μη δομικών βραχιόνων και θυγατρικών.
Ενδεικτικά, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού του Ομίλου άγγιζε το 1,8 τρισ. ευρώ στα τέλη του Ιουνίου - υψηλότερα κατά 6% σε ετήσια βάση, απογοητεύοντας τους αναλυτές.
Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί στη Γερμανία, που προετοιμάζονται για τις εθνικές εκλογές του 2017, παρακολουθούν στενά και με νευρικότητα τις εξελίξεις, καθώς ανησυχούν πως θα κληθούν τελικά να στηρίξουν-σώσουν την τράπεζα, κάτι που θα δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των Γερμανών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Cryan πλέον ανταποκρίνεται.
Προωθεί, σύμφωνα με έτερη πηγή, την εντατικοποίηση των αλλαγών, ενώ δεν αποκλείονται και πιο δραματικές αποφάσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης