Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη μέχρι το 2030 δεσμεύτηκε ο Αμερικάνος πρόεδρος

Για την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη μέχρι το 2030 δεσμεύτηκε ο Αμερικάνος πρόεδρος
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA, ένα ταξείδι υψηλής ταχύτητας από τη Γη στον Άρη θα χρειαζόταν το λιγότερο 130 ημέρες
Για την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη σε 14 χρόνια από σήμερα - το 2030 - δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama να εργαστεί η αμερικανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, «ώστε να δομηθούν νέα περιβάλλοντα διαβίωσης που θα μπορούν να συντηρήσουν και να μεταφέρουν αστροναύτες σε αποστολές μεγάλης διάρκειας στο βαθύ διάστημα».
Όπως ανέφερε σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2016 σε άρθρο γνώμης στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ο Obama, «έχουμε θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο για το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Αμερικής στο διάστημα: την αποστολή ανθρώπων στον Άρη μέχρι το 2030 και την ασφαλή επιστροφή τους στη Γη, με την έσχατη φιλοδοξία μια ημέρα ο άνθρωπος να παραμείνει εκεί για μακρό χρονικό διάστημα».
Η μικρότερη απόσταση Γης-Άρη στη βάση των τροχιών των δύο πλανητών είναι 56 εκατ. χλμ., η οποία θα χρειαζόταν περίπου εννέα μήνες για να καλυφθεί, ανάλογα με την ταχύτητα του διαστημόπλοιου.
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA, ένα ταξείδι υψηλής ταχύτητας από τη Γη στον Άρη θα χρειαζόταν το λιγότερο 130 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης