Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foster (Β. Ιρλανδία): Το Brexit αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική ευκαιρία της Μ. Βρετανίας εδώ και δεκαετίας

Foster (Β. Ιρλανδία): Το Brexit αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική ευκαιρία της Μ. Βρετανίας εδώ και δεκαετίας
Η Πρώτη Υπουργός της χώρας τόνισε την ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα των συνόρων με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας
Ως τη μεγαλύτερη οικονομική ευκαιρία της Μεγάλης Βρετανίας εδώ και δεκαετίες παρουσίασε το Brexit η Πρώτη Υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Arlene Foster, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιο του κόμματός της, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα ζητήματα που προκύπτουν με τη γειτονική Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Βόρειας Ιρλανδίας επέκρινε το Δουβλίνο για την πολιτική αστάθεια που έχει επιτρέψει να επικρατήσει στη χώρα, αδιαφορώντας για τη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, μετά την επικράτηση του Brexit στις 24 Ιουνίου του 2016.
Ερωτηθείσα για το εάν η χώρα μπορεί να έχει κάποιο ειδικό καθεστώς σε σχέση με την τελωνειακή ένωση ή την ενιαία αγορά της ΕΕ, η Foster τόνισε το γεγονός ότι η Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί τη μοναδική χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει χερσαία σύνορα με χώρα της ΕΕ, γεγονός που πρέπει να αποτελεί βασικό ζήτημα προς διευθέτηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή (28/10) το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Ιρλανδίας ενέκρινε και επίσημα την ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη βρετανική κυβέρνηση, ανοίγοντας μία ακόμα δίοδο αναφορικά με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης