Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sony: Βουτιά -86% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 4,8 δισ. γεν

tags :
Sony: Βουτιά -86% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 4,8 δισ. γεν
Τα λειτουργικά κέρδη της ιαπωνικής εταιρίας μειώθηκαν στα 45,7 δισ. γεν
Βουτιά της τάξεως του -86% σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη της Sony το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/11) η ιαπωνική εταιρία, με τα αποτελέσματά της να δέχονται πιέσεις κυρίως λόγω της ενίσχυσης του γεν, καθώς και λόγω της πώλησης του τμήματος κατασκευής μπαταριών.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία του ιαπωνικού κολοσσού διαμορφώθηκε στα 4,8 δισ. γεν, έναντι 33,6 δισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα εν λόγω αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ζημιές ύψους 3,5 δισ. γεν.
Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της ιαπωνικής εταιρίας μειώθηκαν στα 45,7 δισ. γεν, έναντι 88 δισ. γεν το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα (31/10) η Sony αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του οικονομικού έτους που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο, κυρίως λόγω των εξόδων που σχετίζονται με την πώληση του τμήματος κατασκευής μπαταριών.
Αναλυτικότερα, η εταιρία δήλωσε ότι αναμένει τα συνολικά κέρδη να ανέλθουν στα 60 δισ. γεν, έναντι 80 δισ. γεν των προηγούμενων εκτιμήσεων, ενώ παράλληλα μείωσε και τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη, στα 270 δισ. γεν, έναντι 300 δισ. γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης