Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πιέσεις στα ομόλογα της Monte dei Paschi υπό τον φόβο μετατροπής τους σε μετοχές

Reuters: Πιέσεις στα ομόλογα της Monte dei Paschi υπό τον φόβο μετατροπής τους σε μετοχές
Η τιμή των ομολόγων της Monte dei Paschi υποχώρησε σήμερα, συμπαρασύροντας τα ομολόγα και των Popolare di Vicenza και Veneto Banca
Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, τα ομόλογα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, καθώς υπό τον φόβο να συμπεριληφθούν στο σχέδιο ανταλλαγής χρέους με μετοχές οι επενδυτές «ξεφορτώθηκαν» τις ομολογίες που διακρατούσαν, ρευστοποιώντας τες.
Το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει την είδηση, υπενθυμίζει πως η Monte dei Paschi διέπρεψε ως η πιο… αδύναμη τράπεζα στις δοκιμές αντοχής (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τον Ιούλιο του 2015, ενώ έχει ζητήσει από τους μετόχους της έγκριση για την έκδοση μετοχών ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα σηματοδοτήσει την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση για την τράπεζα σε ισάριθμα έτη.
Η τράπεζα προγραμματίζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση μετοχών στην αγορά, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης για να «δέσει» επενδυτές - που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί - και μέσω εθελοντικής μετατροπής ομολογιών σε μετοχές, που σχεδιάζεται να ξεκινήσει μετά τη συνέλευση των μετόχων στις 24 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωση της τράπεζας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρεται πως η ανταλλαγή θα αφορά τόσο στα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης, όσο και στα ανώτερα ομόλογα.
Η τιμή των ανώτερων ομολόγων της Monte dei Paschi υποχώρησε στον απόηχο της είδησης, σύμφωνα με traders, που επικαλείται το Reuters, συμπαρασύροντας τα ομολόγα και των Popolare di Vicenza και Veneto Banca, ιταλικών τραπεζών που επίσης βρίσκονται σε κίνδυνο να χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αναφέρει πως οι δύο τράπεζες θα χρειαστούν περί τα 2,7 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.
Ενδεικτικά, περί τις 7 το απόγευμα, το ομόλογο λήξης Απριλίου 2019 υποχώρησε 2 ποσοστιαίες μονάδες, με το επιτόκιο στο 5,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης