Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Με Fillon - Zuppe στον Β γύρο των προκριματικών εκλογών της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία

Le Monde: Με Fillon - Zuppe στον Β γύρο των προκριματικών εκλογών της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία
Εκτός μένει ο Sarkozy, κι ενώ υπάρχουν αποτελέσματα από το 70% των εκλογικών τμημάτων

(upd) Κλειδώνει το δίδυμο των Francois Fillon και Alain Zuppe για τον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της δεξιάς παράταξης στη Γαλλία, με τον Nicolas Sarkozy να μένει όπως όλα δείχνουν εκτός μάχης για το χρίσμα.
Σύμφωνα με τη Le Monde, λοιπόν, στα 7.365 από τα 10.228 συνολικά εκλογικά τμήματα, δηλαδή, σε 2,61 εκ. ψήφους, ο Francois Fillon προηγείται με 43,7% και ο Alain Zuppe ακολουθεί με 27,8%.
Τρίτος είναι ο Bruno Le Maire με 2,6% και σε απόσταση αναπνοής η Nathalie Koscisko Morizet με 2,5%.
Στην έκτη θέση παραμένει ο Francois Frederic Poisson με 1,4% και στην έβδομη ο Jean - Francois Cope με 0,3%.
Να σημειωθεί ότι αν ο Fillon κατάφερνε να συγκεντρώσει το 50% συν μία ψήφο τότε θα έπαιρνε από σήμερα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας που θα γίνουν την άνοιξη του 2017 και δεν θα χρειαζόταν επαναληπτικός γύρος την επόμενη Κυριακή 27/11.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σίγουρα στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της δεξιάς παράταξης είναι ο Francois Fillon αφού προηγείται με 43,3%, κι ενώ έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι στα 5.496 από τα 10.228 συνολικά εκλογικά κέντρα, όπως γράφει η Le Monde.

Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί μάλλον με τον Alain Zuppe που συγκεντρώνει το 26,7% για να πάρει το χρίσμα της παράταξης και να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Sarkozy με 22,9% μένει τρίτος και μάλλον εκτός δεύτερου γύρου.
Όπως και ο Bruno Le Maire με 2,8%, η Nathalie Kosciusko Morizet με 2,3%, ο Jean Frederic Poisson μες 1,4% και ο Jean Francois Cope με 0,3%.

(Πρώτη ενημέρωση 22:45, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης