Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Ναι στην οικονομική παγκοσμιοποίηση, όχι στον εμπορικό προστατευτισμό

tags :
Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Ναι στην οικονομική παγκοσμιοποίηση, όχι στον εμπορικό προστατευτισμό
Ομιλία στη Σύνοδο του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία για την Ασία και τον Ειρηνικό
Υπέρ της προώθησης της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και κατά του εμπορικού προστατευτισμού τάχθηκε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία για την Ασία και τον Ειρηνικό (APEC) ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, για την προώθηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, παρά τις δυσκολίες που γίνονται όλο και περισσότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Xi Jinping έδωσε έμφαση στον πρωτοποριακό ρόλο του Οργανισμού για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, αλλά και παγκοσμίως ενώ κάλεσε τις χώρες-μέλη του APEC να εκμεταλλευτούν τον ηγετικό ρόλο της περιοχής στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αλλά και να εργαστούν για μία καινοτόμα με τη συμμετοχή όλων, παγκόσμια οικονομία.
«Την παρούσα περίοδο, η παγκόσμια οικονομία, χρειάζεται αναπροσαρμογές, ενώ παρουσιάζει ασθενική ανάκαμψη.
Η οικονομική παγκοσμιοποίηση συναντά εμπόδια, όπως αποδεικνύει η πορεία στασιμότητας του διεθνούς εμπορίου, οι μειωμένες επενδύσεις, αλλά και ο αυξανόμενος εμπορικός προστατευτισμός» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης