Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Απίθανη μια συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit εντός 2 ετών

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Απίθανη μια συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit εντός 2 ετών
Ο Kenny δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει δει ακόμη ένα συνεκτικό σχέδιο Brexit από τη Βρετανία, καθώς έχουν υπάρξει «διαφορετικές δηλώσεις από διαφορετικούς ανθρώπους», μετέδωσε το Sky
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα θα καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit εντός της περιόδου των δύο ετών, που ορίζεται για τις διαπραγματεύσεις, οπότε μια μεταβατική συμφωνία είναι αναπόφευκτη.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Enda Kenny, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο Sky.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχει δηλώσει ότι θα δώσει θα το έναυσμα για τις επίσημες διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο από την Ε.Ε. έως τα τέλη Μαρτίου του 2017, εγκαινιάζοντας μια περίοδο δύο ετών διαπραγματεύσεων, προτού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ένωση, στην οποία εντάχθηκε το 1973.
Η May έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η Βρετανία θα μπορούσε να πέσει από τον «γκρεμό» σε αβέβαιες εμπορικές συνθήκες, όταν η χώρα αποχωρήσει από το μπλοκ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, δήλωσε πως η Βρετανία χρειάζεται μια ομαλή μετάβαση από την ΕΕ.
«Θα περίμενα να δω το “διαζύγιο”, όπως αποκαλείται, να πραγματοποιηθεί, ωστόσο αναμένω πως θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος και μια νέα σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Kenny.
«Και αυτή η μεταβατική περίοδος θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, από ό,τι η πλειονότητα αναμένει», προσέθεσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
«Πιστεύω ότι θα ήταν απίθανο να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις εντός της προσδιορισμένης περιόδου των δύο ετών», επισήμανε, ενώ υποστήριξε πως «για αυτό τον λόγο εκτιμώ ότι υπάρχει μια ενισχυόμενη επιθυμία από την πλευρά της Ευρώπης να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, ίσως μια μεταβατική περίοδος μεγαλύτερη των δύο ετών - πιστεύω».
Ο Kenny δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει δει ακόμη ένα συνεκτικό σχέδιο Brexit από τη Βρετανία, καθώς έχουν υπάρξει «διαφορετικές δηλώσεις από διαφορετικούς ανθρώπους», μετέδωσε το Sky.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης