Διεθνή

Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005 ενισχύεται το γιουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005 ενισχύεται το γιουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επιτρέπει στο γιουάν να κυμαίνεται στην αγορά spot σε ένα εύρος 2% (συν ή πλην) από την εκάστοτε ημερήσια ισοτιμία αναφοράς που ορίζει
Με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας ενισχύει τις τελευταίες ημέρες η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBoC) τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας - γιουάν ή renminbi - έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των κεφαλαιακών εκροών από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 η PBoC όρισε την ισοτιμία αναφοράς του κινεζικού νομίσματος στα 6,8668 γιουάν ανά δολάριο έναντι 6,9307 γιουάν χθες, δηλαδή το γιουάν ενισχύθηκε κατά 0,9% στο fixing σε μια μόλις ημέρα, που αποτελεί την ταχύτερη ημερήσια άνοδό του από το 2005.
Παράλληλα, στα 6,8668 γιουάν ανά δολάριο, η κινεζική ισοτιμία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις 6 Δεκεμβρίου 2016.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επιτρέπει στο γιουάν να κυμαίνεται στην αγορά spot σε ένα εύρος 2% (συν ή πλην) από την εκάστοτε ημερήσια ισοτιμία αναφοράς που ορίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης