Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Schulz σε Trump: Αντιαμερικανές οι πολιτικές του – Η Ευρώπη να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες

tags :
Επίθεση Schulz σε Trump: Αντιαμερικανές οι πολιτικές του – Η Ευρώπη να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες
Δεν μπορούν να αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία είπε ο Schulz
Επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας, Martin Schulz, ο οποίος υποστήριξε πως οι πολιτικές που ακολουθεί ο Trump είναι αντιαμερικανικές.
«Αυτό που κάνει ο Trump είναι αντιαμερικανικό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία.
Αν τώρα ο Trump οδηγήσει ένα μηχάνημα με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως καγκελάριος, θα του έλεγα ότι αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης» είπε ο Schulz σε συνέντευξη του στον ειδησεογραφικό όμιλο Funke που δημοσιεύεται σήμερα.
Επιπλέον, ο Schulz υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες.
Αναφερόμενος στον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και την ουκρανική κρίση, ο Schulz είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές στην κρίση εφαρμόσουν το λεγόμενο "ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ".
«Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν.
Πρέπει να πούμε στον Putin ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς» υπογράμμισε ο Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης