Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία των πολύ μεγάλων εισοδημάτων

Schulz: Πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία των πολύ μεγάλων εισοδημάτων
Μέρος του προεκλογικού του προγράμματος αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας, M. Schulz
Το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι «ένα διαρκές θέμα», τονίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας, Martin Schulz, αποκαλύπτοντας μέρος του προεκλογικού του προγράμματος.
Μάλιστα, υπογραμμίζει την πρόθεσή του να καταστήσει τη Γερμανία δικαιότερη, αλλά και να καλέσει του πλούσιους να πληρώσουν περισσότερα.
Όπως αναφέρει ο M. Schulz «θα πρέπει να αυξήσουμε τη φορολογία των πολύ μεγάλων εισοδημάτων.
Οι πολίτες οι οποίοι κερδίζουν το εισόδημά τους μετά από σκληρή δουλειά δεν θα πρέπει να είναι σε δυσμενέστερη θέση από εκείνους οι οποίοι απλώς αξιοποιούν τα χρήματα για να βγάλουν άλλα».
Σημειώνει δε, ότι «εκατομμύρια πολιτών αισθάνονται ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτήν τη χώρα.
Τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονται κι οι καταβολές μπόνους επίσης, όπως άλλωστε και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας τις οποίες και πρέπει να καταπολεμήσουμε».
Κάνοντας αναφορά στην  «ατζέντα  2010» του πρώην καγκελαρίου G. Schröder, αφού σημειώνει πως το μεταρρυθμιστικό πακέτο του ήταν «η σωστή απάντηση σε μια φάση στασιμότητας», παραδέχεται ότι έχουν γίνει και λάθη.
«Θα έπρεπε να είχαμε αυξήσει ταυτόχρονα τον κατώτερο μισθό και να είχαμε επιβαρύνει περισσότερο τους πολύ πλούσιους», σημείωσε ο M. Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης