Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Bild: Στο 4% μειώθηκε η απόσταση μεταξύ του SPD (29%) λόγω Schulz και CDU (33%) της Merkel

Δημοσκόπηση Bild: Στο 4% μειώθηκε η απόσταση μεταξύ του SPD (29%) λόγω Schulz και CDU (33%) της Merkel
Αν μπορούσαν άμεσα οι ψηφοφόροι να εκλέξουν καγκελάριο, η A. Merkel θα λάμβανε 41% και ο Μ.Schulz 38%
Η γνωστοποίηση της υποψηφιότητας στα τέλη του Ιανουαρίου του M. Schulz για την καγκελαρία της Γερμανίας στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, μείωσε μέσα σε μια εβδομάδα την απόσταση από 14% σε 4% μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της A. Merkel, όπως δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της κυριακάτικης Bild.
Ειδικότερα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) που κατεβάζει υποψήφιο τον M. Schulz εκτοξεύεται στο 29%, κερδίζοντας ποσοστό 6%,  ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της A. Merkel χάνει 4% και βρίσκεται στο 33%.
Μια τέτοια μετακίνηση των κομματικών προτιμήσεων εντός μιας εβδομάδας είναι κάτι το μοναδικό».
Σύμφωνα με την Bild, oι Πράσινοι και η Αριστερά (Die Linke) χάνουν αντίστοιχα 2% και βρίσκονται στο 8%, ενώ αμετάβλητα είναι τα ποσοστά του ακροδεξιού- αντιευρωπαϊκού- λαϊκιστικού - ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και των Φιλελευθέρων (FDP) με 11% και 6% αντίστοιχα.
Στην περίπτωση που μπορούσαν άμεσα οι ψηφοφόροι να εκλέξουν καγκελάριο, η A. Merkel θα λάμβανε 41% και ο Μ.Schulz 38%,  ενώ το αντίθετο δείχνει άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD που δίνει ποσοστά 50% στον M. Schulz  και 34% στη A. Merkel.
Σύμφωνα με όσα σημείωσε στη γερμανική εφημερίδα ο ερευνητής της Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Emnid που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, Tόρστεν Σνάιντερ- Χάσε, «Ο Μ. Schulz καταφέρνει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους τού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και να τους κινητοποιήσει συναισθηματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης