Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το ΔΝΤ λέει ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους τους πλεονάσματος που έχει θέσει η Ευρώπη

tags :
Bloomberg: Το ΔΝΤ λέει ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους τους πλεονάσματος που έχει θέσει η Ευρώπη
Ευρωπαίος αξιωματούχος πιστεύει ότι οι παραδοχές του Ταμείου δεν βασίζονται στην πραγματικότητα 
Την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα σχολιάζει το Bloomberg δίνοντας έμφαση στην επισήμανση του Ταμείου ότι η χώρα μας δεν θα πετύχει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει θέσει η Ευρώπη.
Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας θα ανέλθει μακροπρόθεσμα στο 1,5% από περίπου 1% που ήταν πέρυσι (σσ. το 2016) εν μέσω μιας μικρής ανάκαμψης.
Ακόμα, το προβλεπόμενο πλεόνασμα υπολείπεται του 3,1% που προβλέπουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές της χώρας.
Το Ταμείο επανέλαβε την άποψή του ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, ενώ οι περισσότεροι από τους εκτελεστικούς διευθυντές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη δημοσιονομική εξυγίανση.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι σκεφτεί το ενδεχόμενο να δώσει στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο για να συμπληρωθεί στα 86 δισ. ευρώ που λαμβάνει η χώρα από τους Ευρωπαίους πιστωτές.
Αυτό, ωστόσο, θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που το σχέδιο διάσωσης της χώρας θα είναι αξιόπιστο.
Στον αντίποδα, όμως, οι Ευρωπαίοι πιστωτές επιμένουν ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμφωνήσει πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι παραδοχές του Ταμείου δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και δεν λαμβάνουν υπόψη τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης