Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς τον Dijsselbloem η αυριανή (14/2) συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα

Χωρίς τον Dijsselbloem η αυριανή (14/2) συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα
«Το Κοινοβούλιο τον έχει επανειλημμένα προσκαλέσει και ξέρω ότι έχει ενημερωθεί»
Χωρίς τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, θα διεξαχθεί η αυριανή (14/2, στις 15:00 ώρα Ελλάδας) συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβούν σε δηλώσεις για την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε σχετικό ερώτημα για την απουσία του κ. Dijsselbloem, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος του Ε.Κ. Jaume Duch Guillot εξήγησε ότι αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα.
«Το Κοινοβούλιο τον έχει επανειλημμένα προσκαλέσει και ξέρω ότι έχει ενημερωθεί.
Υποθέτω ότι η απουσία του συνδέεται με δραστηριότητες εσωτερικής φύσεως (στη χώρα του), δεν είμαι σε θέση να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, θα πρέπει ο ίδιος να απαντήσει σχετικά.
Το σίγουρο είναι ότι η διάσκεψη των προέδρων (των πολιτικών ομάδων) επιθυμούσε να είναι παρών και επέμεινε για τη συμμετοχή του», συμπλήρωσε.
Ο κ. Guillot εξέφρασε την ελπίδα ότι εφ' όσον δεν μπορεί στην τρέχουσα Σύνοδο ο κ. Dijsselbloem, ίσως μπορέσει να παραβρεθεί σε αυτήν του Μαρτίου 2017.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης