Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δημοσκόπηση δείχνει το Schulz μεγάλο νικητή στις γερμανικές εκλογές με 49% έναντι 38% της Merkel

Reuters: Δημοσκόπηση δείχνει το Schulz μεγάλο νικητή στις γερμανικές εκλογές με 49% έναντι 38% της Merkel
Στα τέλη Ιανουαρίου άλλη δημοσκόπηση έδειχνε τη Merkel να προηγείται του Schulz με ποσοστό 44% έναντι 40% 
Ήττα της A. Merkel από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Martin Schulz στις κρίσιμες γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, προβλέπει πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF).
Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δείχνει οτι ο Schulz θα κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 49% έναντι 38% της A. Merkel καθώς η γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να αποδυναμώνεται ραγδαία.
Η ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων είχε στα τέλη Ιανουαρίου δημοσιοποιήσει έρευνα βάση της οποία η Merkel προηγείτο του Schulz με ποσοστό 44% έναντι 40% του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της.
Η ανοδική πορεία του Martin Schulz άρχισε να διαφαίνεται από τις αρχές Φεβρουαρίου δίνοντας μεγάλη ώθηση στο SPD που για χρόνια έβλεπε τα ποσοστά του να καταποντίζονται και την Merkel να οδεύει αήττητη.
Η τελευταία φορά που το SPD ήταν στην εξουσία ήταν το 2002 επί καγκελαρίας Gerhard Schroeder.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλιστές έχουν καταφέρει να κερδίσουν 6 ποσοστιαίες μονάδες απ' όταν ανακοινώθηκε οτι ο Martin Schulz θα ηγηθεί του κόμματος (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια) ενώ στο ίδιο διάστημα, οι Χριστιανοδημοκράτες της A. Merkel (CDU) έχουν χάσει 2 μονάδες φτάνοντας στο 30%.
Ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα AFD με πσοστό 9% όσο και οι Πράσινοι, ενώ το αριστερό κόμμα Linke βρίσκεται σταθερά στο 7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης