Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κυρώσεις απαντά η Κίνα στη συμφωνία Νοτίου Κορέας - ΗΠΑ για την «πυραυλική ασπίδα»

Με κυρώσεις απαντά η Κίνα στη συμφωνία Νοτίου Κορέας - ΗΠΑ για την «πυραυλική ασπίδα»
Κρατικά κινέζικα μέσα,  καλούν σε μποϊκοτάρισμα του συνόλου των Νοτιοκορεατικών εταιρειών
Επιτείνεται η ένταση στη Κορεάτικη χερσόνησο μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας μετά την απόφαση της δεύτερης να προχωρήσει σε ανάπτυξη νέων αμυντικών πυραυλικών συστημάτων σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Η Νοτιοκορεατική κυβέρνηση, ανακοίνωσε την απόφαση της, για την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων σε έκταση που κατέχει ο ασιατικός επιχειρηματικός κολοσσός Lotte, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πεκίνου.
Κρατικά Κινέζικα μέσα, ήδη πιέζουν με στόχο την «εκδίωξη» της Lotte από την Κίνα και καλούν σε μποϊκοτάρισμα του συνόλου των Νοτιοκορεατικών εταιρειών, από τη Samsung έως τη Hyundai.
Δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στη Lotte, θα αποτελούσε μια αποτελεσματική προειδοποίηση σε όλες τις ξένες δυνάμεις που θέτουν σε αμφισβήτηση τα Κινεζικά κυριαρχικά δικαιώματα» έγραψαν χθες Τρίτη 28/2 οι Global Times του Πεκίνο.
Επίσης, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας, ανέφερε ότι οι Κινέζοι καταναλωτές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία μιας εταιρείας, κάτι που εκλαμβάνεται ως άμεση απειλή προς τις Νοτιοκορεατικές εταιρείες που Δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Η Lotte, έχει μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, σε κλάδους όπως ο τουρισμός, το λιανεμπόριο και οι κατασκευές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης