Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών περί της μείωσης παραγωγής OPEC - Στα 55,89 δολ. το Brent

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών περί της μείωσης παραγωγής OPEC - Στα 55,89 δολ. το Brent
Στις τελευταίες 52 εβδομάδες, η τιμή του Brent καταγράφει σωρευτική άνοδο 24,35%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI παρουσιάζει κέρδη 21,87%
Οριακή υποχώρηση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, με τους επενδυτές να τελούν σε σύγχυση αναφορικά με την τύχη που θα έχει στο εγγύς μέλλον η συμφωνία μείωσης παραγωγής του διεθνούς καρτέλ OPEC, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017.
Αφορμή γι' αυτό αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Bin Abdulaziz Al-Falih, σύμφωνα με τον οποίο ο μόνος λόγος για τον οποίο οι συνθήκες στη διεθνή αγορά πετρελαίου έχουν βελτιωθεί είναι επειδή η χώρα του προέβη σε μείωση παραγωγής μεγαλύτερη από αυτή για την οποία είχε δεσμευτεί.
Όπως προειδοποίησε ο ίδιος, ο OPEC δεν πρόκειται να αφήσει ανταγωνιστικές πετρελαιο-παραγωγικές χώρες εκτός του καρτέλ να εκμεταλλευτούν τη μείωση παραγωγής του OPEC για να στηρίξουν τις επενδύσεις τους σε αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Μαΐου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών επί futures πετρελαίου UK ICE Futures Europe του Λονδίνου υποχώρησε κατά 0,21% ή κατά 12 σεντς, για να περιοριστεί στα 55,89 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 55,76 και 56,65 δολαρίων.
Αντίστοιχη μικρή πτώση 0,15% ή 8 σεντς κατέγραψε η τιμή του future Απριλίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να περιοριστεί σε 53,12 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 53,02 και 53,80 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στις τελευταίες 52 εβδομάδες, η τιμή του Brent καταγράφει σωρευτική άνοδο 24,35%, ενώ αντίστοιχα η τιμή του WTI παρουσιάζει κέρδη 21,87%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης