Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο – Άγνωστο πότε θα είναι έτοιμοι οι Ουκρανοί πιλότοι για τα F-16

Φιάσκο – Άγνωστο πότε θα είναι έτοιμοι οι Ουκρανοί πιλότοι για τα F-16
Ο Jens Stoltenberg δεν επιβεβαίωσε ότι οι πιλότοι θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν στα τέλη του καλοκαιριού
Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση με τα δυτικά F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία στο πλαίσιο του πολέμου με τη Ρωσία, καθώς ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δεν επιβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις στα τέλη του καλοκαιριού.
«Το ΝΑΤΟ δεν εκπαιδεύει μόνο τους πιλότους, αλλά όλο το απαραίτητο προσωπικό για τον χειρισμό του F-16.
Αυτό είναι ένα τεράστιο εγχείρημα και θα ήθελα να είμαι προσεκτικός με το χρονοδιάγραμμα» υποστήριξε ο Stoltenberg απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν αρκετοί πιλότοι που να είναι έτοιμοι στα τέλη καλοκαιριού να πετάξουν τα μαχητικά.
Επιπλέον, ο Stoltenberg εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν άλλα κράτη, μετά την Ουγγαρία, που θα αρνηθούν να δώσουν όπλα στην Ουκρανία, αναφέροντας πως τα κάνουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια
«Έχουμε μια ευρεία συμφωνία ότι πρέπει να προμηθεύουμε όπλα στην Ουκρανία και αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά μετά τη ρωσική εισβολή.
Η Ουγγαρία από την αρχή είχε πει ότι δεν παρέχει θανατηφόρα βοήθεια, όμως όλες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ το κάνουν σε διμερή βάση ή μέσω της ομάδας επαφής υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ» υπογράμμισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης