Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wells Fargo αναβαθμίζει 13 χιλ. ATMs για ταυτοποίηση χρηστών μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων

tags :
Η Wells Fargo αναβαθμίζει 13 χιλ. ATMs για ταυτοποίηση χρηστών μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων
Καθιερώνονται νέοι, οκταψήφιοι κωδικοί που όμως δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ξεκλείδωμα των θυρών προστατευμένων χώρων που φιλοξενούν ATMs, κάτι που θα είναι εφικτό μόνο με τη χρήση της τραπεζικής κάρτας
Η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wells Fargo πρόκειται να αναβαθμίσει και τις 13 χιλ. αυτόματες ταμειο-λογιστικές μηχανές (ATMs) της την ερχόμενη εβδομάδα με τρόπο ώστε οι πελάτες της να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους με τη χρήση των «έξυπνων» κινητών τους τηλεφώνων, αντί των παραδοσιακών τραπεζικών καρτών.
Ενώ μεγάλες τράπεζες όπως οι JPMorgan Chase και Bank of America έχουν προλάβει να ανακοινώσουν πρώτες αντίστοιχες αναβαθμίσεις στα ATMs τους, αυτές συνεχίζουν να υιοθετούνται με βραδύ ρυθμό.
Η καινοτομία της Wells Fargo που ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 συνίσταται στην ταυτόχρονη αναβάθμιση και των 13 χιλ. ATMs της σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, με τη δυνατότητα ταυτοποίησης κατόχων λογαριασμού μέσω κινητών τηλεφώνων.
Μετά την αναβάθμιση, οι πελάτες της Wells Fargo θα εισάγουν στο ATM της επιλογής τους έναν οκταψήφιο κωδικό μιας χρήσης που θα τους υπαγορεύει μια πιστοποιημένη εφαρμογή στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο, σε συνδυασμό με τον κωδικό αριθμό χρήσης της κάρτας τους (PIN).
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να πραγματοποιούν ανάληψη χρημάτων τους, ενώ θα συνεχίσει να επιτρέπεται η χρήση χρεωστικών καρτών για τον ίδιο σκοπό.
Ένα μειονέκτημα του νέου συστήματος, είναι ότι οκταψήφιοι κωδικοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ξεκλείδωμα των θυρών προστατευμένων χώρων που φιλοξενούν ATMs, κάτι που θα είναι εφικτό μόνο με τη χρήση της τραπεζικής κάρτας.
Αργότερα το 2017, η Wells Fargo πρόκειται να αναβαθμίσει εκ νέου το σύνολο των ATMs της, αυτή τη φορά επιτρέποντας την παράκαμψη ακόμα και του οκταψήφιου κωδικού που θα καθιερώσει σε λίγες ημέρες, απαιτώντας μόνο την ανάγνωση ενός ψηφιακού πλέγματος κώδικα σε ένα κινητό από το ATM, για την ταυτοποίηση ενός χρήστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης