Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα τα όρια της ΕΕ στη διαπραγμάτευση με την Ιταλία

Gentiloni: Δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα τα όρια της ΕΕ στη διαπραγμάτευση με την Ιταλία
«Σίγουρα από τώρα μέχρι το φθινόπωρο η όλη συζήτηση με τις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει και θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα»
Τις προτεραιότητες της δημοσιονομικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ανέπτυξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni κατά τη συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες της γειτονικής χώρας στη Ρώμη.
Υπογράμμισε, ότι βασικός στόχος είναι «να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια που αφορά την δημιουργία θέσεων εργασίας, των υποδομών και των επενδύσεων».
«Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που να μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά και τον εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους, αλλά το οποίο, παράλληλα, να στηρίξει και να συνοδεύσει την ανάπτυξη που, έστω και με περιορισμένο τρόπο, άρχισε να γίνεται αισθητή», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Υπάρχουν κανόνες και όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα.
Υπάρχει ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης», επισήμανε ο Gentiloni για τις συνομιλίες με την ΕΕ αναφορικά με το έλλειμμα της Ιταλίας και τις πολιτικές μείωσής του.
«Σίγουρα από τώρα μέχρι το φθινόπωρο η όλη συζήτηση με τις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει και θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα.
Γνωρίζουμε ότι από τη μία πρέπει να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και από την άλλη πρέπει να πετύχουμε ένα πιο ρεαλιστικό ευρωπαϊκό πλαίσιο» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.  

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης