Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ανάκαμψη της ευρωζώνης σε 5 γραφήματα - Αναμένεται οικονομική ανάπτυξη 0,5% το α' τρίμηνο του 2017

Bloomberg: Η ανάκαμψη της ευρωζώνης σε 5 γραφήματα - Αναμένεται οικονομική ανάπτυξη 0,5% το α' τρίμηνο του 2017
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο (3/5/2017)
Για τον Mario Draghi το «εύθραυστο και ανώμαλο» έχει μείνει στο παρελθόν, ενώ πλέον χαρακτηρίζει την ανάκαμψη της ευρωζώνης «στέρεα και ευρεία».
Εξάλλου, μια σειρά οικονομικών δεδομένων -από τον τομέα της μεταποίησης έως της απασχόλησης- να αποδεικνύουν ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα.
Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 πρόκειται να δημοσιευθούν την Τετάρτη (3/5/2017) και οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση κατά 0,5% έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
Στο πλαίσιο αυτό το Bloomberg παρουσιάζει σε πέντε γραφήματα την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.



Η ανεργία μειώνεται σταθερά από το 2013 που ξεπέρασε το 12%, με τα σημάδια βελτίωσης της κατάστασης να είναι ορατά ακόμα και σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ισπανία.



Στο πλαίσιο αυτό, οι καταναλωτές είναι και περισσότερο πρόθυμοι ώστε να καταναλώνουν.
Ενώ οι καταστηματάρχες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία είναι όλο και πιο αισιόδοξοι, οι Ιταλοί αισθάνονται ότι τα οφέλη από τις καλύτερες οικονομικές προοπτικές ήταν ελάχιστα.



Η ζήτηση που εξαρτάται από την κατανάλωση είναι καλή είδηση και για τις εταιρείες.
Η ώθηση στην παραγωγή και στις υπηρεσίες της ευρωζώνης επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε έξι χρόνια τον Απρίλιο, καθώς οι επιχειρήσεις αύξησαν τη λειτουργική τους ικανότητα για να ικανοποιήσουν την έντονη ζήτηση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας της IHS Markit.



Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι όλα τέλεια, παρά την άνοδο του πληθωρισμού.
Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η αύξηση των τιμών εξακολουθεί να μην έχει μια πειστική ανοδική τάση.


Την ίδια, οι εξελίξεις στη γαλλική πολιτική σκηνή αποτελούν ένα ρίσκο παρ' όλο που το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών μείωσε τις πιθανότητες ο διάδοχος του Hollande να είναι ευρωσκεπτικιστής.
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η προστατευτική πολιτική των ΗΠΑ και οι αρνητικές εκπλήξεις από τις αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης