Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Πτώση -20% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,83 τρισ. γεν

tags :
Toyota: Πτώση -20% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,83 τρισ. γεν
Οι πωλήσεις της ιαπωνικής εταιρείας ενισχύθηκαν ελαφρώς, στα 10,25 εκατ. οχήματα
Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων Toyota για το πρώτο τρίμηνο του 2017, δεχόμενα πιέσεις πιέσεις κυρίως λόγω της επιβράδυνσης στην αγορά οχημάτων στις ΗΠΑ, καθώς και λόγω της ισχυροποίησης του ιαπωνικού γεν.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία τους ιαπωνικού κολοσσού διαμορφώθηκε στα 1,83 τρισ. γεν (16 δισ. δολ.) έναντι 2,31 τρισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια ώρα που τα έσοδα υποχώρησαν στα 27,6 τρισ. γεν.
Παράλληλα, οι πωλήσεις της Toyota ενισχύθηκαν ελαφρώς, στα 10,25 εκατ. οχήματα, έναντι 10,09 εκατ. οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Η ζήτηση στην αγορά της Βόρειας Αμερικής παρέμεινε ασθενής, ενώ άνοδος καταγράφηκε σε Ευρώπη, Ιαπωνία, καθώς και στην υπόλοιπη Ασία.
Αντιθέτως, πτώση καταγράφηκε στην Κεντρική και τη Λατινική Αμερική, ενώ Αφρική και Μέση Ανατολή κατέγραψαν επίσης ασθενείς πωλήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει από πέρσυ μία διαδικασία εσωτερικής αναδιάρθρωσης προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτη και να ενισχύσει τα κέρδη της, με τον Διευθύνων Σύμβουλο Akio Toyoda να τονίζει ότι μία τέτοια κίνηση ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να επανέλθει η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης