Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: «Πράσινο φως» σε δημόσιες επενδύσεις 47 δισ. ευρώ τα επόμενα 15 χρόνια

Gentiloni: «Πράσινο φως» σε δημόσιες επενδύσεις 47 δισ. ευρώ τα επόμενα 15 χρόνια
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για να δώσουν οξυγόνο στην ανάκαμψη, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός 
Απόφαση για δημόσιες επενδύσεις ύψους 47 δισ. ευρώ τα επόμενα 15 χρόνια, υπέγραψε σήμερα (29/05/2017) ο ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, εκδίδοντας επίσημο κυβερνητικό διάταγμα.
«Σήμερα δίνουμε το “πράσινο φως” σε ένα μεγάλο σχέδιο δημοσίων επενδύσεων σε έργα υποδομής και άλλα έργα που ανέρχονται σε 47 δισ. ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια: όλοι γνωρίζουμε ότι οι επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για να δώσουν οξυγόνο στην ανάκαμψη», δήλωσε ο Gentiloni, όπως μετέδιδε το πρακτορείο «Ansa».
«Ένα κράτος που επενδύει σε μακροπρόθεσμα δημόσια έργα είναι μια χώρα που επενδύει στην ασφάλεια», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Gentiloni, θα δημιουργηθεί ένα νέο ειδικό ταμείο για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση των επενδύσεων και η διαρθρωτική ανάπτυξη της χώρας.
Από τα κύρια κριτήρια για τη χρηματοδότηση των έργων, εξηγεί η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, θα είναι η δυνατότητα άμεσης έναρξης των διαφόρων έργων.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πάνω από 20 δισ. ευρώ του ταμείου θα κατευθυνθούν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, με ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικές μεταφορές και στα λιμάνια.
«Τα τελευταία χρόνια, οι δημόσιες επενδύσεις δεν ακολούθησαν τον ρυθμό που θα επιθυμούσαμε, λόγων μείωσης των πόρων και διαδικαστικών δυσκολιών.
Τώρα όμως μπορεί να αρχίσει μια νέα πορεία», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός. «Συνήθως, στην χώρα μας, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο μακρόπνοο προγραμματισμό, αλλά για να γίνουν πράξη οι δημόσιες επενδύσεις και τα μεγάλα διαρθρωτικά έργα, είναι αυτός ο σωστός χρονικός ορίζοντας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης