Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δεν εγγυόμαστε λύση για το ελληνικό χρέος - Μετά τον 8/2018 οι αποφάσεις

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δεν εγγυόμαστε λύση για το ελληνικό χρέος - Μετά τον 8/2018 οι αποφάσεις
«Παραμένει άποψη των κυβερνήσεων (της Ε.Ε.) ότι η ελάφρυνση χρέους μπορεί να αποφασιστεί μόνο μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης»
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει «ένα βιώσιμο πακέτο» για την Ελλάδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Wolfgang Schaeuble, ενόψει του αυριανού (15 Ιουνίου 2017) Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος εκτίμησε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παραπάνω συμφωνία.
Ωστόσο, τόνισε πως «δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μία ελάφρυνση χρέους» για την Αθήνα.
«Παραμένει άποψη των κυβερνήσεων (της Ε.Ε.) ότι η ελάφρυνση χρέους μπορεί να αποφασιστεί μόνο μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης», σημείωσε.
Νωρίτερα σήμερα 14 Ιουνίου, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε πως «είμαστε μακριά από λύση στο αυριανό Eurogroup» διατύπωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες, τότε το ελληνικό ζήτημα μάλλον παραπέμπεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 22/6.
Ο ίδιος αξιωματούχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το αυριανό Eurogroup:
«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου.
Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την «καυτή πατάτα» θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κα. Merkel».
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο αυριανό Eurogroup ή δεν διατυπωθεί μια πρόταση που να ικανοποιεί την κυβέρνηση, το ελληνικό ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις και την ευθύνη οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης