Τελευταία Νέα
Διεθνή

Broadbent (BοΕ): H μείωση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. θα έβλαπτε την οικονομία

Broadbent (BοΕ): H μείωση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. θα έβλαπτε την οικονομία
H Βρετανία θα μπορούσε να καταλήξει να πρέπει να παράγει περισσότερα από τα πράγματα που εισάγει σήμερα από την Ε.Ε., προειδοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
Μια μείωση στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να βλάψει και τις δύο οικονομίες και να προκαλέσει μια αύξηση των τιμών, δήλωσε σήμερα (11/7/2017) ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), Ben Broadbent, χωρίς να αναφερθεί στις προοπτικές των επιτοκίων.
Σε μια ομιλία που επικεντρώθηκε στα οφέλη της παγκοσμιοποίησης, ο Broadbent προειδοποίησε ότι η μείωση των εμπορικών συναλλαγών με την Ε.Ε. θα ζημίωνε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Βρετανίας στις εξαγωγές χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών.
Την ίδια στιγμή, η Βρετανία θα μπορούσε να καταλήξει να πρέπει να παράγει περισσότερα από τα πράγματα που εισάγει σήμερα από την Ε.Ε.
«Με όλα τα άλλα ίσα, η πρώτη αλλαγή - δηλαδή, η απομάκρυνση από τις εξαγωγές υπηρεσιών - θα τείνει να μειώσει το εισόδημα του Ηνωμένου Βασιλείου, η δεύτερη να αυξήσει ορισμένα κόστη - δηλαδή στα τρόφιμα και στα μηχανήματα», δήλωσε ο Broadbent σε ομιλία του στο Σκωτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη και τη βιομηχανία, στο Aberdeen.
«Το εμπόριο είναι πραγματικά αμοιβαία επωφελές και λιγότερο από αυτό θα κοστίσει σε όλους», δήλωσε ο Broadbent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης